House 20

Our empty-nester clients sought a contemporary reinterpretation of their traditional family home. The design blurs the lines between the formal and the informal by artfully juxtaposing a highly refined interior with a bold sculpted exterior.

The interior is layered with texture and tone, and features a highly considered, meticulously detailed material pallet. The generous open floor plan enjoys an abundance of northern light. The house is divided by a large light-court which appears like a lantern veiled by knitted stainless steel mesh. This crafted element filters day light and offers privacy to the first-floor bedrooms and the ground-floor indoor pool. All private retreats feature a high level of detail and include a roof terrace, master suite, library and home office.

The client's request for a 'porte-cochere without columns' outside inspired the cantilevering concrete blades hovering above the whimsical landscape knoll.

The end result is an environmentally sensitive, holistic, sculptural gesture that seamlessly integrates architecture, interior and landscape design with state-of-the-art structural, mechanical and electrical services.

 

Jean-Luc Laloux Photography

If you are interested in receiving occasional information
and updates from Jolson please join our mailing list.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Subscribing you now