Concrete House

Located within a national park, this contemporary concrete house is built on an exposed site and takes advantage of spectacular coastal views. The harsh coastal conditions are met with appropriately robust materials.

On arrival, a concrete catwalk is the only visual element that penetrates the raw precast concrete walls. This entry bridge and stair, which lead to the front door, take a 'slice' of each element in the view: the ocean, the tea-tree, the golf course and the sky. The dramatic view of the rugged surf beach below unfolds as you enter and it feels like the house is floating in the treetops.

The material pallet draws reference from the colours of the tea-tree. The expansive floor to ceiling glass allows the outside to engage with the comfortable, contemporary and private interior.

This project was the first of three projects undertaken with this client.

 

Scott Newett Photography

If you are interested in receiving occasional information
and updates from Jolson please join our mailing list.

By choosing 'submit' you accept the terms of our privacy policy

Subscribing you now